Најавени нови субвенции за поеколошки возила

Најавени нови субвенции за поеколошки возила

  Владата најавува нови мерки со кои би требало да се помогне во обновување на возниот парк, а со тоа и на намалување на емисијата на штетни госови. Дали конечно ќе доживееме конкретна реализација? Со првите есенски денови, во поголемите градови...

Шестата генерација на Corsa во низок старт

Шестата генерација на Corsa во низок старт

  Од претходните пет поколенија во изминативе 37 години на пазарот се пласирани над 13.6 милиони единици – наследникот службено ќе биде претставен на салонот во Франкфурт. Opel отсекогаш тежнеел да ја демокртатизира својата понуда. Во склад со т...

Совети за возење мотоцикл на жешко време

Совети за возење мотоцикл на жешко време

  Кога грее сонцето, сите имаме желба да го извадиме мотоциклот од гаражата и да поминеме голем број километри со него. Возењето на топло време е одлично но вие и вашиот мотоцикл морате да бидете подготвени. Ова особено важи доколку подолг период не сте возеле. Оваа листа која ја подготвивме ќе ви даде неколку совети како најубаво да го помине...

Kia Xceed: Со нов кросовер до најбогата гама

Kia Xceed: Со нов кросовер до најбогата гама

  Ceed семејството од денеска е побогато за уште член – службено е претставен Xceed кој претставува спој на компактен автомобил и класичен SUV. Kia сериозно се занимава со „Ц“ сегментот. Покрај основниот Ceed тука е и неговата караванска изведба, потоа целосно новиот Proceed, SUV претставникот Sportage, и сега најновиот Xceed. Користејќи ја за...

Suzuki Jimny „на јаже“ со Mercedes AMG G63

Suzuki Jimny „на јаже“ со Mercedes AMG G63

  Што ќе се случи кога ќе се стават на „јаже“ еден спортив друг малиот јапонец со горостасниот германец. Резулатат е горе-долу (не) очекуван! Дали мал јапонски теренец може да си ја измери силината со постар но сериозно набилдан германец? Јасно, говориме за светскиот хит Suzuki Jimny и и опеаниот теренец Mercedes AMG G63. Освен очигледната раз...

Close
AutoInfo на Facebook
Ви се допаѓа AutoInfo?