Summit100: Електрификација на балканската рута

Summit100: Електрификација на балканската рута

  На самитот на лидерите на балканските држави помеѓу договарањето за поефикасна економска соработа договорена е и електрификација на рутата од Љубљана преку Белград до Скопје и Тирана. Со платформата „Едисон“, првично промовирана и веќе функцио...

Како правилно да ги складирате летните пневматици?

Како правилно да ги складирате летните пневматици?

  Потребно е правилно складирање на автомобилските пневматици за да се зачува нивниот квалитет, бидејќи во спротивно се нарушува стабилноста на возилото, а со тоа и безбедноста на возењето. Самиот начин на складирање најмногу зависи од тоа дали ...

BMW Vision Grand Tourer: Иднината погледната од BMW перспектива

BMW Vision Grand Tourer: Иднината погледната од BMW перспектива

  Иако можеби е тешко да се замисли како ќе изгледаат автомобилите за дваесет години, тоа не може да се каже за уметниците кои со своите рендери се обидуваат да не подготват за она што го носи иднината. Пред вас е Vision Grand Tourer, луксузен концепт на BMW кој би можел да помине големи растојанија со огромни брзини без да емитува штетни гасо...

Електричен Nissan SUV на саемот во Токио? (видео)

Електричен Nissan SUV на саемот во Токио? (видео)

  Компанијата „Nissan” објави тизер за кој се верува дека најавува комплетно електричен SUV/CUV на саемот за автомобили во Токио. Со тизерот, Nissan најави нов модел подготвен за претставување во Токио, што е најверојатно електричен SUV. Автомобилот е значително поголем од Leaf, па така заклучоците се дека дефинитивно се работи за друг м...

Тетрис во вашиот автомобил?! (видео)

Тетрис во вашиот автомобил?! (видео)

  Бескрајното чекање во автомобил не мора да биде досадно. Рускиот GAZelle Next е лесно комерцијално возило кое првенствено се користи за работа, најмногу за испорака на помали пратки. Сепак, квалификувани програмери имаат вметнато внатре и дел од кодот кој овозможува играње на добро позната игра Tetris, и тоа ни помалку ни повеќе туку на конт...

Close
AutoInfo на Facebook
Ви се допаѓа AutoInfo?