СЛЕДЕТЕ НЀ
autoinfo

Видео

Ferrari SF90 vs Rimac Nevera [видео]

Мат Вотсон реши на црта да застане со Мате Римац. Британецот во ултимативниот Ferrari SF90 a храватот во својата најнова креација, Rimac Nevera.

Мате Римац, сопственик и шеф на ултимативниот хрватски алектричар, одлучи на оригинален начин да ја промовира својата нова, сериска креација, Rimac Nevera.

Директното соочување со супер спортскиот Ferrari SF90 зад чиј управувач седеше Мат Вотсон, резултираше со прилично нерамноправна битка.

Додека ферарито има округло 1.000 КС кои хирбридната силина ја пренесуваат на двете оски, креацијата на Римац располага со четири електромотори со систематска силина од безмалку двојно повеќе – 1.914 КС.

Можете да претпоставите, но подобро погледнете го видео прилогот и уверете се во надмоќта на електриката – барем кога станува збор за перформансите!

 

 

Реклама
Реклама
Реклама

Интересно

Повеќе од Видео