СЛЕДЕТЕ НЀ
autoinfo

Видео

Воланот на Ferrari F1 болидот [видео]

 

Карлос Саинц кој од оваа сезона седна зад управувачот на Ferrari ги објаснува (речиси) сите функции на многубројните копчиња кои му се на располагање.

Дека воопшто не е едноставна работата на пилотите од Формула 1 тоа го знаеме сите.

Погледнете ја само таа силна технологија со која треба прецизно да се командува и се ќе биде јасно.

Сепак убаво е во детали да се погледнат сите команди и подесувања кои им стојат на располагање на возачите. Ги има премногу, нели?

Секако, но без нив невозможно е да се менаџира така софистициран пакет како што е болид од F1 шампионатот.

Мајсторијата се состои ва фактот што оперирањето треба да се врши при екстремни брзини и максимална концентрација на патеката и условите на неа.

 

Реклама
Реклама
Реклама

Интересно

Повеќе од Видео