СЛЕДЕТЕ НЀ
autoinfo

Видео

Renault Austral ќе го наследи Kadjar [видео]

 

Renault официјално го најави наследникот на Kadjar – ќе се вика Austral.

Планиран за претставување напролет, неговото име е изведено од латинскиот збор australis, кој според Французите добро звучи на сите европски јазици.

Со него треба да се долови живоста и топлината на југот и истовремено повика на истражување, што го прави идеално за еден SUV.

Новиот адут на Renault ќе биде долг 4,5 метри и ќе се задвижува со хибридизираните мотори од Qashqai на чија основа ќе биде направен.

Renault го има заштитено името Austral уште во 2005 година, но досега го нема користено.

 

 

 

 

 

Реклама

Интересно

Повеќе од Видео