СЛЕДЕТЕ НЀ
autoinfo

Видео

Renault 4 полета [видео]

 

Renault ја одбележа 60-годишницата на моделот 4 со дрон со изглед на идната итерација на легендарниот француски автомобил.

Направен е во соработка со стручњаците на компанијата TheArsenale, овој дрон наречен Air4 претставува моќна играчка од карбонски влакна.

Кај него четирите пропелери со две лопатки ги заменуваат четирите тркала на макетата налик на идната „четворка“ поставена на средината на рамката.

Може да постигне максимална брзина од дури 94 километри на час и под агол од 45 степени да се искачи до височина од 700 метри.

 

 

 

Реклама
Реклама

Интересно

Повеќе од Видео