СЛЕДЕТЕ НЀ
autoinfo

Видео

Возачот во Јапонија, возилото во Германија [видео]

 

Јапонскиот технолошки гигант Sony демонстрираше неверојатна технологија.

Наречена е 5G Remote Driving и отвора досега невидени можности за далечинско управување со возилата.

Во основа се работи за адаптирана технологија како и играњето видео игри на далечина, во спрега со 5G конективните можности обезбедени од Vodafon.

Видеото јасно покажува како функционира – возачот е во Јапонија, а возилото  9.363 километри подалеку, во Германија.

 

 

 

 

Реклама
Реклама
Реклама

Интересно

Повеќе од Видео