СЛЕДЕТЕ НЀ

EV

Три концепта, три сфери на мобилноста [видео]

 

Audi најави три нова концепта кои ќе бидат електрични и автономни.

Наречени Sky Sphere, Grand Sphere и Urban Sphere, со нив Audi ќе дефинира три различни сфери на мобилноста од иднината.

Но не од онаа многу далечната, бидејќи веројатно ќе бидат претставени во текот на следната година.

Самите називи укажуваат а силуетите потврдуваат дека се работи за SUV, купе и гран-турер.

Генерално трите концепта ја претставуваат визијата на Audi за идните негови модели.

 

 

 

 

Реклама
Реклама

Интересно

Повеќе од EV