СЛЕДЕТЕ НЀ
autoinfo

EV

Отворена гигафабриката на Tesla во Тексас [видео]

 

Со спектакл наречен „Сајбер родео“, официјално започна со работа гигафабриката на Tesla во Тексас.

Централното место на сцената го имаше пикапот Cybertruck, за кој Елон Маск вети дека конечно ќе започне да се произведува во 2023 година.

Тој, покажувајќи ја неговата производствена верзија се извини на купувачите што сеуште ќе треба да чекаат на веќе пренотираните примероци.

Интересно е што овој електричен пикап на Tesla нема рачки на вратите – возилото го препознава возачот и автоматски ќе му ја отвори вратата.

 

 

 

 

Реклама

Интересно

Повеќе од EV