СЛЕДЕТЕ НЀ
autoinfo

Во светот

На 80 години го купил своето 80-то Porsche

 

На некои едноставно никогаш не им е доста – 80-годишниот љубител на Porsche Отокар Ј. од Виена стана сопственик на 80-тиот автомобил од оваа марка во својот живот.

Тој своето прво Porsche го купил во 1972 година, од моделот жолт 911 Е, а во моментов поседува 38 автомобили.

Меѓу нив се и неколку тркачки возила како што се 917 или реткиот 910/8 со осумцилиндричен мотор, а тука се и 956, 904 и 964 Cup.

За нив има изградено посебен објект во кој сега на другите им се придружи и најновиот модел во неговата колекција – Boxster Spyder.

Кој му е омилен не може да избере, а грижата за нив ја покажува на тој начин што секој ден вози друг автомобил.

 

 

 

 

 

Реклама

Интересно

Повеќе од Во светот