СЛЕДЕТЕ НЀ

Мотоцикли

Наш тест: Yamaha Tenere 700

 

Благодарение на Мото Азуро имавме прилика да го провозиме новиот Yamaha Tenere 700 и да уживаме во карактеристиките на овој специфичен модел.

Интересно е да се споредат пристапите на европските производители и јапонските брендови кога станува збор за авантуристички мотори.

Моделите на KTM, Triumph, Ducati и BMW фрлаат сè повеќе технологија и широк список на карактеристики кои можат да се видат на која било кој модел во нивната гама.

И покрај тоа што имаат широк спектар на технологија достапна во нивната поширока постава, јапонските брендови го прифаќаат спротивниот пристап, намерно одржувајќи ги своите авантуристички мотоцикли релативно „спартански“ кога станува збор за китовите.

V-Strom на Сузуки веќе долго време маршираше во голема мера непроменета, додека, и покрај опционалниот менувач DCT, Хонда, исто така, пристапи прилично ниско во однос на технологијата кога за прв пат го воведоа CRF1000L Africa Twin.

И Сузуки и Хонда ставаат малку … (кон интегралниот текст)

 

 

 

Реклама
Реклама
Реклама

Интересно

Повеќе од Мотоцикли