СЛЕДЕТЕ НЀ

Актуелен Миг

Кореа Ауто Трејд ќе работи до крајот на годината

На прес конференција одржана во просториите на досегашниот импортер на Hyundai, беше разјаснета ситуацијата околу понатамошното делување на компанијата. Соопштението ви го пренесуваме во целост.

Kopea Ayro Tpejд ro издава oвa cooоштение зa сите клинети, новинари и пријатели кои сакаат појасна слика за случувањата со брендот Hyundai.

Na 31.12.2019 година, Кореа Ауто Трејд престана да биде овластен дистрибутер за Република Македонија и Косово.

Оваа година продолжуваме со извршување на нашите дејности во делот на продажба и одржување на Hyundai возилата. Ова го превземаме исклучиво поради своите клиенти кои ги негуваме веќе 25 години.

Поради тоа, ги исвестуваме сите сопственици на возила од овој бренд кои се сеуште под гаранција дека до крајот на 2020 година имаат право да ги одржуваат возилата во сервисот на КАТ, без да ги оштетат правата на гаранцијата.

Секако, и оние возила кои се надвор од гарантниот рок можат да се одржуваат во најспецијализираниот сервис за Hyundai возила кој постои 25 години.

Сакаме да им се заблогодариме на сите клинети кои низ сите овие години ни покажаа вистинска лојалност и веруваа во тимот на Кореа Ауто Трејд.

 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама

Интересно

Повеќе од Актуелен Миг