СЛЕДЕТЕ НЀ
autoinfo

Интересно

Како да немаше доволно екрани…

 

Ако сте љубител на дигитализираните автомобили, тогаш веројатно ќе бидете одушевени со оваа вест.

Имено, Mercedes поднесе барање за патентирање на дигитални надворешни рачки на вратите на автомобилите.

Идејата е на нив, кога ќе се доближите до автомобилот, да се испишат одредени информации – колку е часот, температурата и слично.

Функционирајќи поврзани со вашиот мобилен телефон, тие ќе ви пренесат и некои пораки од него – на пример пропуштените повици.

Опциите што ќе се покаже на нив практично се неограничени, а постои и можност на рачката од автомобилот да биде испишано вашето име.

 

 

 

Реклама
Реклама
Реклама

Интересно

Повеќе од Интересно