Ваши прилози

Нашите јадни патишта и ѓубрето покрај нив – константи кои не поврзуваат

Нашите јадни патишта и ѓубрето покрај нив – константи кои не поврзуваат

  Автопатиштата низ Република Македонија се хорор! Самиот момент штом почнеш да возиш по некој автопат кај нас, себеси и сопатниците се ставаш под ризик и се радуваш на секое стигнување на одредената дестинација. Многу често возам низ Македонија, службено и приватно, и секој пат низ глава ми поминува тоа дека не е само до сообраќајната (не)култура на возачите, туку едноставно човек што не воз... »

Малку сме збунети, нели?

Малку сме збунети, нели?

      Вчера, некаде околу 8 часот истрчува една госпоѓа и ми крева рака. Застанувам, а таа сета задишана ми вели: – Кавадарци! – Госпоѓо, до Кавадарци е … – До автобуска, се извинувам… Автобуската е на 500 метри, ама ако клиентот сака.. -Ве молам претходно до автоматот на Халк Банка кај ONE, морам да извадам пари. Денар немам. Има и на автобуска, ама ми... »

Дали градот Скопје може да биде – европска метропола?

Дали градот Скопје може да биде – европска метропола?

  – Коњи и запрежни возила – потенцијална опасност за сообраќајот во Скопје – Коњите и запрежните возила станаа секојдневие на градот Скопје. Ги има насекаде. На булеварите, крстосниците, по главните градски сообраќајници. – Во Скопје ни фали уште Александар Велики да се симне од фонтаната и низ центарот на градот – добро да го растрча во галоп неговиот БУКЕФАЛ – а ско... »

РЕТКОСТ: “БОЛНА ПЕДАНТЕРИЈА”

РЕТКОСТ: “БОЛНА ПЕДАНТЕРИЈА”

  Денес случајно ни влета една ретка ѕверка. На прв поглед, јас како голем “стручњак”, испукав како од пушка: Еее Bentley Arnage?!….за откако се приближив да ги видам двојните RR на бандашите обуени во Avon пневматици обрабени со, толку карактеристичната за овој калибар на лимузини, бела линија.   Гафот ќе си го оправдам со фактот што овие две убавици се, со неколку иск... »

Дали ова е автопатот „Александар Македонски“ ???

Дали ова е автопатот „Александар Македонски“ ???

  Божееее, жалосно многууу жалосно, каква мизерија, што се случува со автопатот кој со одлука на Владата на Република Македонија од 2008 година го носи името автопат „Александар Македонски“.   Незнам кој си дозволи да го доведе до ова дереџе, незнам зoшто, но пред очите ми навираат сеќавањата на мојата младост, на колегите со кои работевме како млади сообраќајни полицајци – патролџии во ... »

ПАТУВАЊЕ

ПАТУВАЊЕ

  “Не кажувај ми колку си образуван, кажи ми колку си патувал“ – пророк Мухамед   Човекот природно е врзан со патувањата. Доаѓа од нигде ко ќе му дојде време, заминува на ист начин, без да знае ден, час, без да знае каде. Овој Божествен факт можеби е клучот зошто ние луѓето сакаме постојано да патуваме, да се преместуваме од место во место. Оној миг кога таа желба во нас исчезнува, тоа е... »

Close
AutoInfo на Facebook
Ви се допаѓа AutoInfo?