СЛЕДЕТЕ НЀ
autoinfo

EV

Rolls-Royce Spectre го заврши зимското тестирање [видео]

 

Првиот целосно електричен модел на Rolls-Royce ги одработи тестирањата на арктичкиот круг.

Како и секој друг нов модел на луксузната марка, така и Spectre поминува низ целосни испитувања на издржливоста во својот развоен циклус.

Дури и повеќе, бидејќи ова е прв целосно електричен модел на Rolls-Royce чии инженери мора да учат на него.

Зимските тестирањата се спроведоа во Шведска на само 55 km од арктичкиот круг, каде температурите се движат меѓу 26 и 40 степени под нулата.

Како изгледаа, може да погледнете во видеото што ни го сервираше прес-службата на Rolls-Royce.

Да напоменеме и дека е планирано прототипите на Spectre да поминат 2,5 милиони тест километри.

 

 

 

 

Реклама

Интересно

Повеќе од EV