СЛЕДЕТЕ НЀ

Во светот

Hyundai патентираше управувач со екран на средина

 

Дигитализацијата скоро во целост ги исфрли копчињата од централната конзола.

Сега, според барањето за регистрација на патентот што Hyundai го има поднесено во Германија, на ред за исфрлање на копчињата и од управувачот.

Трендовите се јасни – модерните автомобили имаат сé повеќе и сé поголеми екрани, а тоа на возачите, колку и да не е практично, им се допаѓа.

Оваа идејата Hyundai ја примени кај концептот Genesis Mint кој го покажа уште пред две години, но таа тогаш не привлече внимание.

Сега очигледно времињата се други и корејскиот производител реши да отиде чекор подалеку, но не и да ја информира јавноста за тоа.

Затоа засега ќе останат сите дилеми околу овој виртуелен мултифункционален управувач, како и тоа каде е сместено воздушното перниче.

 

 

 

 

Реклама
Реклама

Интересно

Повеќе од Во светот