СЛЕДЕТЕ НЀ
autoinfo

Интересно

Само 13 марки немаат SUV модел во понудата

 

Сте се обиделе ли да изброите колку автомобилски марки уште ја немаат прифатено SUV модата?

Ако се обидете, ќе наидете на проблем – толку малку ги има што нема да знаете каде да ја повлечете цртата за тоа што сé признавате како автомобилска марка.

Ќе пробаме да ви помогнеме и ќе кажеме дека според најлабавите критериуми за тоа, само 13 марки немаат SUV модел во понудата.

Тоа се Alpine, Bugatti, Caterham, Chrysler, Ferrari, Koenigsegg, Lancia, Lucid, McLaren, Morgan, Pagani, Polestar и Rimac.

На списокот до скоро беше и Abarth, а од него во иднина ќе испаднат Ferrari, Alpine и можеби и Chrysler, SUV има најавено и Lucid, а ни појавувањето на таков модел на Lancia или Polestar никого нема да изненади.

Тогаш вистинското прашање е кој ќе остане?

 

 

 

Реклама

Интересно

Повеќе од Интересно