СЛЕДЕТЕ НЀ
autoinfo

Интересно

Имате ли неколку дена вишок од животот?

 

Дали некогаш сте прочитале упатство за користење автомобил? Ако не сте, подобро немојте – ќе ви треба многу, навистина многу време.

Една анализа на упатствата што доаѓаат со новите автомобилите покажува колку се тие навистина „детални“, било тоа потребно или не.

Најдолго упатство има Audi R8 – точно 616.064 зборови отпечатени на 308 страници, за чие читање од корица до корица ќе ви требаат точно 43 часа и 9 минути.

За да добиете уште пореална слика, упатството за R8 има 28.777 зборови повеќе и за негово читање ќе требаат два часа повеќе отколку за Војна и мир.

Ова се најдолгите упатства:

  1. Audi R8 – 616.064 зборови (43 часа и 9 минути)
  2. Audi e-Tron – 603,649 (42:16)
  3. Ford F-серија – 194.305 (13:36)
  4. RAM Pickup – 177.196 (12:24)
  5. Audi A3 – 174.181 (12:11)
  6. Volvo XC40 – 171.457 (12:00)
  7. Volkswagen ID.4 – 168.060 (11:46)
  8. Jeep Gladiator – 163.857 (11:28)
  9. Ford Focus – 163.225 (11:25)
  10. GMC Sierra – 158.194 (11:04)

 

 

 

 

Реклама
Реклама
Реклама

Интересно

Повеќе од Интересно