СЛЕДЕТЕ НЀ

Актуелен Миг

Бензинот половина, дизелот 3 денари поскап

 

Се случи и тоа – собранието ги донесе измените на законот за акцизите, со што горивата поскапеа.

Според одлуката на регулаторната комисија за енергетика, новите цени на дериватите со пресметани нови акцизи изнесуваат:

 

– Моторен бензин ЕУРОСУПЕР БС-95 67,50 денари за литар
– Моторен бензин ЕУРОСУПЕР БС-98 69,50 денари за литар
– Дизел гориво ЕУРОДИЗЕЛ БС Д-Е V 58,00 денари за литар

 

Тоа во однос на цените кои важеа цели два дена е зголемување кај бензините за 0,50, а кај дизелот за 3,00 денари.

 

 

 

 

Реклама
Реклама
Реклама

Интересно

Повеќе од Актуелен Миг