СЛЕДЕТЕ НЀ

Фото

Volkswagen Bulli

 

Под фабричката ознака Volkswagen Type 2, во далечната 1949 година, е претставена легендата која сеуште живее.

Ресептот за долговечноста досега безброј пати е апсолвиран – едноставна технологија преземена од „буба“ со мотор и погон сместени непосредно до задната оска.

Популарна низ целиот свет, каде е нарекувана и како Transporter, Kombi и Microbus, таа е погодна за преработки на кои само фантазијата им е лимит.

Да не ве залажува состојбата на приложениот примерок. Станува збор за темелно реставриран примерок кој вози низ бескрајот на Бразилските сообраќајници.

 

 

 

 

Реклама
Реклама

Интересно

Повеќе од Фото