СЛЕДЕТЕ НЀ

Видео

Suzuki Misano by IED – дел спајдер, дел мотоцикл [видео]

 

Suzuki е една од ретките компании кои во гамата имаат и автомобили и мотоцикли.

Тој факт го искористија студентите од IED – Istituto Europeo di Design од Торино кои во соработка со јапонскиот производител го креираа концептот Misano.

Настанат е со замисла да ги спојува двата вида возила преку комбинација на спортскиот дух и практичноста на автомобилите на Suzuki со светот на мотоциклите.

Во основа е електрично спортско возило долго 4 и широко 1,7 метри и има четири електромотори, ниско тежиште и тандем конфигурација на седишта.

И управувачот му е комбинација од двата света – со него возилото се управува, забрзува и кочи без симнување тргање на рацете, токму како и кај мотоциклите.

 

 

Реклама
Реклама

Интересно

Повеќе од Видео