СЛЕДЕТЕ НЀ
autoinfo

Видео

Lexus со револуционерни идеи [видео]

 

Lexus отсекогаш бил напредна марка, но со оваа своја студија ги изненади сите.

Се работи за рекреативно сетеренско возило со ознака ROV, што е кратенка токму од тоа –Recreational Off-Highway Vehicle.

Но иако ваков квадрицикл за забава никако не се вклопува во софистицираната гама на Lexus, тоа не е најголемото изненадување.

Имено, за негов погон е искористен еднолитарски мотор со внатрешно согорување кој како гориво место бензин користи водород.

За жал, освен димензиите (3.120×1.725×1.800 mm) Јапонците не објавија никакви детали за него.

 

 

 

 

 

 

Реклама

Интересно

Повеќе од Видео