СЛЕДЕТЕ НЀ

Мотоцикли

BMW CE 04 – поглед во иднината на електричните урбани скутери

 

BMW го претстави својот нов концет на електричен макси скутер наречен CE 04. Ако го тргнеме на страна футуристичкиот дизајн всушност станува збор за електричен макси скутер кој треба одлично да се снајде низ урбаните средини.

Иако уште е во концепт фаза, дури и сега на хартија CE 04 изгледа сосема реално и не далеку од достапен за секојдневна употреба.

Единствената разлика, на прв поглед е агрегатот кој го придвижува.

Нормлано станува збор за електричен мотор кој според инфорамциите на BMW има моќност од сосема солидни 41.4 коњски сили.

Има досег околу 130 километри со максимална брзина од 120 километри на час. Од BMW велат дека батеријата од 20% до 80% се полни за … (интегралниот текст ТУКА)

 

 

 

 

 

 

 

Реклама
Реклама

Интересно

Повеќе од Мотоцикли