СЛЕДЕТЕ НЀ
autoinfo

Во светот

Во Босна се појави нов сообраќаен знак

 

Внимание, мечки на патот – и без да се каже дека значи тоа, секој ќе го сфати.

Овој сообраќаен знак поставен на магистралниот пат Бихаќ-Босански Петровац е официјален, за што е изменета постоечката законска регулатива.

Иницијативата за негово поставување ја покрена ловечката организација од Бихаќ, по што следеше анализата за неговата оправданост.

За неговото поставување започна да се размислува откако две мечиња настрадаа на овој пат – едно во 2019-тата, а друго оваа година.

 

Реклама

Интересно

Повеќе од Во светот