Suzuki Jimny „на јаже“ со Mercedes AMG G63
01/04/2019

Suzuki Jimny „на јаже“ со Mercedes AMG G63

 

Што ќе се случи кога ќе се стават на „јаже“ еден спортив друг малиот јапонец со горостасниот германец. Резулатат е горе-долу (не) очекуван!

Дали мал јапонски теренец може да си ја измери силината со постар но сериозно набилдан германец?

Јасно, говориме за светскиот хит Suzuki Jimny и и опеаниот теренец Mercedes AMG G63.

Освен очигледната разлика во димензиите, мала разлика има и во моторите – германецот испорачува големи, многу големи 585 КС додека јапонецот со своите 100 коњи е малку, нели поскромен.

Колегите од CARWOW го зиведоа овој необичен тест а резултатите може да се видат на видеото подолу.

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
AutoInfo на Facebook
Ви се допаѓа AutoInfo?