Како се одржува

Сите ја сакаме пролетта

Сите ја сакаме пролетта

  Конечно пролет, конечно повисоки температури и конечно попријатен амбиент во возилото! Само со малку внимание, вашиот автомобил ќе биде уште поподготвен да го понуди најдоброто што го може. Првиот ден на пролетта секогаш буди убави чувства. Конечно, зимата е зад нас а со тоа и ниските температури заедно со целиот “фолклор“ што оди рака под рака со него. Сонцето не влијае само на нас, тука с... »

Поплавени возила – има ли надеж!?

Поплавени возила – има ли надеж!?

  Апокалиптично изгледа картата со поплавените површини од Хрватска, преку Босна па до Србија. Глетката е застрашувачка: поплавени куќи, дворови, улици, паркинзи,… автомобили. Катастрофалните последици ќе се сумираат откако водите ќе се повлечат во своите корита. Што ќе се случи со автомобилите кои сега пливаат во поплавените подрачја?   Можеби е прерано за сумирање на штетите од р... »

Пролетна подготовка

Пролетна подготовка

  Секое возило треба да биде адекватно подготвено спрема сезонските услови кои владеат во местата каде тоа ќе се употребува. За наши услови тоа би значело преминување од зимска, студена и влажна клима во значително повисоки температури и претежно суви коловози.   Современата култура на живеење, во однос на автомобилите значи нивно третирање како универзални средства спремни послушно да с... »

Close
AutoInfo на Facebook
Ви се допаѓа AutoInfo?