Како да возам

Зимата е на потег – однесувајте се адекватно

Зимата е на потег – однесувајте се адекватно

  На северната хемисфера денес (21.XII) календарски започнува зимската сезона. Иако засега само во најава, временските услови можат да се сменат во миг па со тоа безбедноста на сообраќајот да добие драматични димензии.   Зимата, според старата природна навика, со себе си ги носи познатите непријатности за возачите и возилата: ниските температури, магла, лизгави коловози, потоа наноси од ... »

Ford – Симулација на возење под дејство на алкохол

Ford – Симулација на возење под дејство на алкохол

  Ширум Еврпа, под мотото: “Driving skills for liffe”, Ford води безбедносна кампања за запознавање на младите возачи за ограничените способности кога се вози под дејство на алкохол. При спроведените анкети во Англија, направени врз млади возачи на возраст помеѓу 17 и 24 години, експертите на Ford дошле до фрапантни резултати. Цели 56% од испитаниците рекле дека самите тие или пак нивни прија... »

Close
AutoInfo на Facebook
Ви се допаѓа AutoInfo?