Анализи

Што ново ќе донесе WLTP протоколот!

Што ново ќе донесе WLTP протоколот!

  Започнувајќи од септември сите нови автомобили мора да ги исполнуваат еколошките Euro 6d Temp (Euro 6.2) норми и тоа мерено според новиот WLTP протокол. WLTP (Worldwide harmonised Light vehicle Test Procedure) протоколот е донесен во септември 2017 година. Со него се заменува досегашниот начин на мерење на потрошувачката кој се одвиваше според NEDC (New European Driving Cycle) лабораториски... »

Зимска идила или бел пекол?

Зимска идила или бел пекол?

  Патувањето со возило во зимски услови знае да понуди многу задоволство или како што сме ние организирани во делот на одржување на патиштата, да се претвори во исклучително непријатно искуство. Ако некој за Бадник намерил да се враќа од соседна Бугарија преку Струмица и Штип во Скопје, тоа би требало да претставува рутина и возење по добро познати патишта и прилики. Но, дали тоа важи и за на... »

Цивилизациски срам

Цивилизациски срам

  Драматичната сообраќајна состојба која моментно ја живееме е одраз на немоќта да ги пратиме современите текови во оваа област. Иако трагичните судбини се индивидуални, поразено е целото општество.   Последните трагични настани на нашите сообраќајници доаѓаат како задоцнета фактура за катастрофалните политики водени уште од осамостојувањето на државата. Се гине на сите страни, небаре см... »

Каде и што може да се купи?

Каде и што може да се купи?

  Секоја криза раѓа нов квалитет – тоа е докажана состојба во развиените капиталистички општества во кои ние секако не припаѓаме. Каква е состојбата со продажбата на нови возила кај нас; што и каде може да купува? Дали актуелната, продолжена криза со продажбата на нови возила, роди нов квалитет? По се изгледа одговорот нема баш да ни се допадне! Да се осврнеме на понудата на нови возила. &nbs... »

Авто – Гол!

Авто – Гол!

Задоцнивме со процесот на моторизација на нацијата занемарувајќи ја екологијата која никако не оди рака под рака со популизмот.   Во Скопје неможе да се дојде до парче чист воздух. Ништо ново за повозрасните жители на метрополата кои помнат и полоши “дрти “ комбинации со честички и магла, но за тие со пократко помнење – драматика. Ако во времињата поминати во бившата федерација прстот го вперувавм... »

Close
AutoInfo на Facebook
Ви се допаѓа AutoInfo?