Ќе му се насладуваат само американците (видео)

Ќе му се насладуваат само американците (видео)

 

Екстремно брзиот Chevrolet Camaro ZL1 1LE 2018 можеби ќе може да кружи на патеката во Nürburgring за 7:16:04, но никогаш нема да го видиме тој автомобил на европските патишта. Штета?

Според Motor Trend, причината за апстинирање на Chevrolet Camaro ZL1 1LE од европскиот пазар е неисполнувањето на строгите безбедносните стандарди за пешаци кои важат во Европа.

Имено, според правилата за безбедност на ЕУ, дизајнот на новото Camarо е опасен за пешаците поради големиот испакнат преден браник како и поради големиот отвор за влез на воздух кој всушност е неопходен за ладење на моторот.

Но, ова чудовиште со 650 КС може да се купи во Америка, а за да стане се стекне правото на сопственост треба да се издвојат нешто над 70.000 долари.

Но што е тоа во однос на престижот кругот на престижниот „ринг“ да се заврши пред великаните од калибарот на еден Ferrari 488 GTB, Nissan GT-R или пак пред најновата генерација на Porsche 911 GT2 RS.

 

Како изгледа тој круг на „рингот“ покрај Нирнбург може да се погледне на приложеното видео!

 

 

Дениз Сулејман

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
AutoInfo на Facebook
Ви се допаѓа AutoInfo?