Саеми

Tesla Roadster: Бројки од кои боли глава

Tesla Roadster: Бројки од кои боли глава

  Tesla ги објави првичните и нецелсони карактеристики на новиот Roadster кој би требало да се појави во 2020 година. Фотографиите се веќе објавени. Освен максималната силина, познати се основните карактеристики на новиот Roadster на Tesla. Очигледно, станува збор за купе на кое може да му се отстрани кровот и да се смести во багажник. Навидум ништо спектакуларно. Така останува се додека не с... »

NAIAS 2016 – Мега фото галерија од Детроит 2016

NAIAS 2016 – Мега фото галерија од Детроит 2016

  Можеби некој експонат прикажан на првиот “грен-слем“ авто салон Detroit 2016, и ќе надостасува во нашата фото-галерија но сепак главните актери на првиот од четирите големи авто салони (Detroit-Geneve-Paris/Frankfurt-Tokyo), воглавно се тука.   Годинешниот NAIAS (North American International Auto Show) кој се одржува од 11 до 24 јануар, е обвиен во оптимистичка атмосфера. Причината за ... »

Yamaha со концептен автомобил во Токио

Yamaha со концептен автомобил во Токио

  Yamaha годинава веќе ја обезбеди шампионската титула во Moto GP натпреварувањето. Но дали на производителот на мотоцикли пазарот му станува претесен па прави обид за влез и во автомобилскиот сектор?   Едно се врвни мотоцикли а сосема друга работа се спортските автомоибли. Дали така размилсуваат одоговорните во Yamaha? Дефинитивно, не. Доволно ќе биде да се погледне нивниот концепт на с... »

Toyota Kikai – Голотијата продава

Toyota Kikai – Голотијата продава

  Toyota во Токио претстави полугол автомобил во кој безмалку сите механички делови се видливи. Одличен пример како голотијата навлегува и во пуританско настроената индустрија.   Кај концептот Kikai, се што саката да видете е на “изволте“. Клучните компоненти: моторот, системот на потпирање, резервоарот, издувните гранки, … се е водливо и изложено на лубопитните погледи. Внатрешнос... »

Nissan Teatro for Dayz Concept – Претстава во најава

Nissan Teatro for Dayz Concept – Претстава во најава

  На идните корисници на возила, Nissan им нуди опција со која времето поминато во патување нема да го сметаат за игубено.   Светот забрзано се менува, навиките на генерациите кои доаѓаат исто така. Во пресрет на новите очекувања Nissan подготви концепт кој би требало да ги задоволи очекувањата на младите корисници на возила. Појдовната точка на конструкторите при изградбата на Teatro fo... »

Close
AutoInfo на Facebook
Ви се допаѓа AutoInfo?